zondag 28 februari 2010

Dat hebben zulke jongens toch niet nodig?

De mannen van Draadstaal hebben een theaterprogramma 'Avondjurk' gemaakt. Op tv schitteren ze met hilarische sketches en dat deden ze in het theater nog een dunnetjes over. Maar tussendoor gaan ze zingen! Dat bezorgde me flink wat kortsluiting in het hoofd. Alhoewel het soms jammerlijk tegen de toon aan zat, kun je horen dat de heren een goede stem hebben. Echter door de tweestemmigheid en de 'liedjes'-liedjes had het een groot déjà vu gehalte met Acda&deMunnik of Veldhuis&Kemper.

Door hun naam alleen al zat de zaal bomvol en werd alles wat ze deden geslikt als zoete koek. De staande ovatie die onmiddellijk tot stand kwam, loog er niet om. Alleen Thijs en ik leken moeite te hebben met de wat magere teksten, met het feit dat de briljante sketches te kort duurden en te snel werden opgevolgd door alwéér een nummer en de veelvuldige herhalingen van coupletten. Dat was vooral van kracht bij het laatste nummer 'Verrukkelijke Leven': één couplet dat zo'n 36 keer de revue passeerde.

Ik zit nog steeds te wachten op de coming out dat het laatste lied een parodie is op alle clichés in cabaretland. Maar helaas, die zal er wel niet meer komen...

Ps. Wat ik dan wél weer geinig vind, is dat ze via Twitter het nummer 'Zou zo graag' tot een nummer 1 hit hebben gemaakt. Op zaterdag 17 april verzorgen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven een eenmalig Twitterconcert in Paradiso. Daarmee wordt een oude belofte ingelost. Kopers van de single ‘Zou Zo Graag’ werden beloond met een vrijkaart door de kassabon op te sturen. Het is voor het eerst in Nederland dat er een speciaal concert wordt georganiseerd voor de volgers op Twitter.

2 opmerkingen:

  1. De kracht van het "Verrukkelijke level" zit hem nou juist in hoe het gebracht wordt in het theater. Hoe het opgebouwd wordt met de krachtige samenzang van de heren, hoe ze samen opgaan in het nummer, het bezorgt mij kippenvel. Je kunt zoveel zeggen juist, met deze 4 zinnetjes, vooral als je je mee laat slepen door de muziek en je gedachten laat gaan....
    Jammer dat je met een "Draadstaal" mind naar het theater bent gegaan en dus niet open stond voor het veelzijdige talent wat beide heren hebben.

    En je vergelijk met AedM en V&K...tsjah, wat zal ik zeggen....het zijn idd 2 mannen die NL nummers brengen. Maar wat mij betreft stopt de vergelijking daar wel, ik zie in elk geval gelukkig geen overloze zwaarte bij J&D zoals bij AedM.

    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Karin.

    Bedankt voor je reactie. Ben blij te horen dat de heren bij jou wel de gevoelige snaar hebben weten te raken. Zo zie je maar weer, over smaak valt niet te twisten!

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen