donderdag 21 januari 2010

Tijd voor realisme

Morgen D-day! Dan gaat de publieke site van de realiteitscampagne Mijn tijd voor de zorg live. Weer een belangrijke stap in de campagne, die mij nota bene heeft aangezet tot het opzetten van een eigen blog.


Is het live gaan van een site nu daadwerkelijk zo spannend? Yep. De site is namelijk niet zomaar een site, maar een 'kloof-dichter':

- tussen beeld (handelen in achteruitgang en verval) en werkelijkheid (ondernemend zorg en zekerheid bieden aan kwetsbare mensen);

- tussen landelijk beleid (protocollen om incidenten te voorkomen) en de lokale werkvloer (protocol van 7 pagina's voor het bakken van een eitje);

- tussen onderzoeksprognoses (het kan nóg efficiënter) en haalbaarheid (geen tijd meer voor cruciale persoonlijke aandacht).


De kloof gaan we dichten door een realistisch beeld te geven van wat er achter de voordeur van de ouderen- en thuiszorg gebeurt. Kortom: de campagne levert met de site een bijdrage aan een gefundeerde discussie over de toekomst van de ouderen- en thuiszorg en het ‘Kafka’ in de zorg. Big deal dus!

Vanaf 9.00 uur sharp kun je de komende twee jaar op www.mijntijdvoordezorg.nl de verhalen volgen van zorgverleners Winni, Gerda, Lucia en Cindy.
Hou deze dames in de gaten en je laat je inspireren met hun authentieke verhalen tot een realistischer beeld van de zorg. Daar is het onderhand tijd voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten