maandag 29 maart 2010

Waar kun je nog culinair eten in Tilburg?

Die vraag hebben wij ons de afgelopen jaren regelmatig gesteld. Sinds het vertrek van de kok bij Sprakeloos, is ook dat restaurant blijven steken op het niveau van een bovengemiddeld eetcafé. Jack's casino verrast wel met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding (echt een aanrader, zeker in combinatie met een filmkaartje), maar is niet de plek om urenlang te tafelen. 'Het elfde gebod' haalt de Bourgondiër in mij naar boven, maar ook daar blijf ik niet uren op de houten stoeltjes wiebelen. 'Bij wijze van Klijssen' heeft al meer het kaliber van een goed restaurant, maar het leek erop dat dat de enige plek is in Tilburg waar je goed kunt eten omgeven door een trendy entourage.

Sinds de verbouwing van Mercure is daar verandering in gekomen. Op de benedenverdieping bevindt zich het restaurant Taste. Ter ere van de verjaardag van manlief, hebben we daar bijzonder smakelijk gegeten. Afgezien van verrassende combinaties met vergeten groenten zoals pastinaak en schorseneren, werd ik uitermate blij van de service.

Niet alleen de gastheer, maar ook de koks deden hun best om ons een bijzondere avond te bezorgen. Door de open keuken was iedere handeling van de koks zichtbaar en bewezen ze dat koken echt een vakmanschap is.

Wat kan eten (als werkwoord) toch een feestje zijn!

Ps. In Breda is de Flinstering een echte aanrader.

1 opmerking:

  1. Lucebert? Of is die entourage niet oke...
    Olivio, tikje out of date qua inrichting, op het bord deugt het wel.
    En de Hofstede dan?

    BeantwoordenVerwijderen