woensdag 7 april 2010

Vivianne van den Boom is briljant!

Vivianne van den Boom hoort in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Punt. Zo dat is eruit. Gisteren, in de Kleine Komedie, was ze de fenomenale afsluiter van de eerste ronde van de halve finale. Daar waar de twee andere halve finalisten bleven hangen in het brengen van aardige nummers, bood Vivianne een rond programma mét variatie: prachtige nummers afgewisseld met sterke oneliners, hilarische imitaties en bijzonder vermakelijke anekdotes. En dan als toefje slagroom op dit alles: haar stem! De technische kapriolen imponeren, maar het is ook gewoon fijn om naar te luisteren. Ik was nog lang niet klaar met haar programma toen ze haar laatste nummer bleek te hebben gedaan.

Ik heb ook al eerdere programma's van haar gezien (onder meer op Boulevard in Den Bosch), maar het is super om te bemerken hoeveel ze tijdens haar tour, voorafgaand aan de halve finale, is gegroeid. Vivianne heeft meer rust in d'r lijf, durft pauzes te nemen wat ten goede komt van de spanning. Het verhaal dat ze brengt klopt; het heeft een kop en een staart en daartussen is het smullen geblazen. Dat belooft wat, als ze dadelijk nog vaker haar show mag brengen.

Ik had graag voor de volledigheid en het objectieve gehalte wat kritiekpunten willen noemen, maar ik kan er echt even niet op komen. Wellicht dat haar thema's al eerder zijn gebruikt in andere cabaretprogramma's, maar dan nog wil ik háár versie graag horen.
Vanavond wordt bekend of mijn voorspelling werkelijkheid wordt. Duimen jullie mee?

Over het festival
Het Amsterdams Kleinkunst Festival (kortweg AKF) is aanbeland in de halve finales. Uit 52 aanmeldingen zijn 15 personen geselecteerd voor de volgende ronde om vervolgens terug gebracht te worden tot negen talenten die hun kunsten op Texel mochten vertonen. Voor drie cabaretiers to be stopte die droom op het eiland en konden slechts zes kleinkunstenaars door naar de halve finale. Gisteren kwamen de eerste drie aan bod (Esther Spee, Mattijs Verhallen en Vivianne van den Boom), terwijl vandaag de laatste drie toewerken naar de ontknoping (Jan van Maanen, Marjolijn van Kooten en Arian&Soraya). Op maandagavond 12 april is de finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten